جلسه شورای مشورتی کنوانسیون تنوع زیستی در سال 1400 در روز چهارشنبه مورخ 24 آذرماه ساعت 10 الی 12 به میزبانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و در سالن اندیشه برگزار شد. شورای مشورتی کنوانسیون بالاترین نهاد تصمیمگیری در کنوانسیون و متشکل از نمایندگان ارشد دستگاههای مختلف شامل وزارت جهاد کشاورزی و سازمانهای تابعه مرتبط، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرجعیت ملی ایمنی زیستی است.
در ابتدای جلسه دکتر زند مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی ضمن خوشامدگویی به حاضرین در جلسه، به ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام شده توسط مرجعیت، بررسی گزارش 2019 تنوع زیستی پلتفرم بینالدولی تنوع زیستی و خدمات اکوسیستمی پرداخت و با اشاره به تهیه لیست سرخ گیاهی توسط موسس جنگلها و مراتع به اهمیت تهیه لیستهای سرخ مناطق حفاظت شده و گونههای گیاهی و جانوری و بروز رسانی آنها تاکید کرد. زند افزود: حفاظت از تنوع زیستی مستلزم همکاریهای فراسازمانی است و کنواسیونهای مرتبط با تنوع زیستی باید در این زمینه فعالتر عمل کنند.
در ادامه دکتر صوفیزاده مشاور مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی و مرجع ملی تبادل اطلاعات و همکاریهای عملی و فناوری گزارشی از روند پیشرفت چارچوب جهانی تنوع زیستی پسا 2020، حضور هیات ایرانی در پانزدهمین اجلاس کنوانسیون تنوع زیستی سازمان ملل متحد و بازبینی ویراست دوم "راهبرد ملی و برنامه اقدام در حوزه تنوع زیستی" ارائه داد و به برگزاری سلسله نشستهای هفتگی بررسی وضعیت تنوع زیستی ایران اشاره کرد. .
در ادامه تیمورپور نماینده وزارت امور خارجه با اشاره به مصوب شدن 2 محور از 4 محور اصلی ج.ا.ایران در پانزدهمین اجلاس کنوانسیون تنوع زیستی سازمان ملل متحد را موفقیت بزرگی برای کشور دانست.
دکتر مبارکی دبیر کارگروه تنوع زیستی و رابط سازمان حفاظت محیط زیست با مرجعیت ملی کنوانسیون تنوع زیستی اهمیت همکاری دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در راستای ارزیابی وضعیت گونهها و لیست سرخ گونههای گیاهی و جانوری را متذکر شد و به ثبت دو گونه افعی دم عنکبوتی و سمندر لرستانی در لیست کنوانسیون تجارت بینالمللی گونههای در معرض خطر (CITES) اشاره کرد.
دکتر مدادی مدیر کل موزه ملی تاریخ طبیعی و تنوع زیستی معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به بررسی مجددد گونههای بومی ایران در کنوانسیون CITES اشاره کرد و یادآور شد در حوزه مهرهداران با اجماع نظرات 50 استاد و محقق لیست سرخ مهرهداران ایران تهیه شدهاست و لیست سرخ گیاهان نیز در حال بررسی میباشد .
دکتر اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از بکارگیری تمام ظرفیتها و زیرساختها در راستای تقویت مراجع ذیل کنوانسیون تنوع زیستی خبر داد و افزود با توجه به گستردگی کارشناسان ترویجی در سازمان جهاد کشاورزی نسبت به کارشناسان سازمان محیط زیست و پتانسیل بالایی در بخش ترویج و توسعه وجود دار، امید است بتوان از این سرمایه در راستای آموزش در عرصه محیط زیست و افزایش و همکاری بین سازمانها قدم برداشت.